Poziv na suradnju u svrhu volontiranja studenata na 20. Festivalu jednakih mogućnosti

Poštovani,

 

zahvalni Vašem Fakultetu na dosadašnjoj suradnji, sa zadovoljstvom Vam najavljujemo održavanje 20. Festivala jednakih mogućnosti (20. F=M) i obraćamo vam se s molbom da studente potaknete/stimulirate na volonterski rad u organizacijskom timu jedinstvene manifestacije urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom.

 

U tu svrhu Vam dostavljamo stilizirani poziv na 20. F=M i molimo da ga stavite na mrežnu stranicu vašeg Fakulteta.

 

Naime, Društvo tjelesnih invalida već dvadeset godina organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M). Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

 

Ovogodišnji Festival će se održati 07.-09. lipnja na Jelačićevom trgu u Zagrebu. Edukacija i priprema volontera za rad planira se za 02. lipnja od 15 do 20 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

 

Organizaciju Festivala pomaže dvadesetak stručnjaka i oko 150 ciljanih volontera – studenata sa petnaest zagrebačkih fakulteta. Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva. U 5 sati pripreme i 36 sati rada na Festivalu, volonteri se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta oštećenja, te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.

 

Ovogodišnji, jubilarni Festival održat će se u i čast nedavno preminulog predsjednika Društva Milana Ožegovića – idejnog začetnika Festivala jednakih mogućnosti i osobe koja je na brojne načine svojim radom izravno utjecala na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

 

Nadamo se da ćete prepoznati vrijednost festivalske ideje i pridonijeti uspješnom održavanju ove manifestacije.

 

Lijep pozdrav,

Viktorija Lisec, predsjednica

 

DRUŠTVO TJELESNIH INVALIDA

Ilica 138

10000 Zagreb

MB: 3888673

OIB: 39620501429

tel.: (01) 48 54 182

fax: (01) 48 54 169

gsm: 098 31 44 72

e-mail: dti@dti.hr

http://www.dti.hrPoziv na suradnju 

Poziv volonterima na 20. F=M