Erasmus

U okviru Erasmus+ programa i Ključne aktivnosti 1 (KA103) studenti mogu provesti period mobilnosti u inozemstvu u svrhu studijskog boravka ili stručne prakse. Studenti mogu primiti financijsku potporu za period mobilnosti od maksimalno 12 mjeseci na svakoj studijskoj razini – preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj.

Mobilnost se može ostvariti u sljedećim zemljama članicama EU – Belgija, Bugarska, Češka Republika, Danska, Njemačka, Estonija, Irska, Grčka, Španjolska, Francuska, Italija, Cipar, Latvija, Litva, Luksemburg, Mađarska, Malta, Nizozemska, Austrija, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovenija, Slovačka, Finska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, te u Norveškoj, Lihtenštajnu, Islandu, Makedoniji i  Turskoj.

Visoka učilišta se godišnje prijavljuju na Natječaj za dodjelu financijskih sredstava pri Agenciji za mobilnosti i programe EU te raspisuju natječaj za odabir studenata za Erasmus+ mobilnost. Broj odabranih studenata ovisi o količini dodijeljenih sredstava od strane Agencije. Za mobilnost se mogu prijaviti studenti i redovnih i izvanrednih studija.

Detaljni opis svih mogućnosti koje nudi Erasmus+ program za studente Zdravstvenog veleučilišta kao i postupak prijave i popis svih suradničkih ustanova sa Zdravstvenim veleučilištem možete pronaći na mrežnim stranicama Veleučilišta na slijedećem linku http://www.zvu.hr/erasmus-plus/mobilnost-studenata/ .

Studentski zbor Zdravstvenog veleučilišta ima erasmus kordinatora koji ispunjava ulogu informatora za studente Zdravstveog veleučilišta koji razmišljaju o Erasmus + mobilnosti, a također ulogu domaćina za sve dolazne studente na Veleučilište kako bi im pomogao u prilagodbi na studentski život u Zagrebu.

Studentski Erasmus koordinator je dostupan putem navedenih kontakata za komunikaciju elektroničkim putem, a također je moguće dogovoriti osobni susret koordinatora sa studentom pojedincem ili grupom studenata.