22. Festival jednakih mogućnosti (22. F=M)

Poštovani,
Sa zadovoljstvom Vam najavljujemo održavanje 22. Festivala jednakih mogućnosti (22. F=M) i obraćamo vam se s molbom da studente potaknete/stimulirate na volonterski rad u organizacijskom timu jedinstvene manifestacije urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom.
U tu svrhu Vam dostavljamo stilizirani poziv na 22. F=M i molimo da ga stavite na mrežnu stranicu vašeg Fakulteta i ostalim platformama gdje će biti vidljivi studentima.
Naime, Društvo tjelesnih invalida već dvadeset i dvije godine organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M). Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.
Ovogodišnji Festival će se održati 21.-23. svibnja na Jelačićevom trgu u Zagrebu. Edukacija i priprema volontera za rad planira se za 15. svibnja od 15 do 20 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.
Organizaciju Festivala pomaže dvadesetak stručnjaka i oko 100 ciljanih volontera – studenata sa petnaest zagrebačkih fakulteta. Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva. U 5 sati pripreme i 36 sati rada na Festivalu, volonteri se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta oštećenja, te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.
Nadamo se da ćete prepoznati vrijednost festivalske ideje i pridonijeti uspješnom održavanju ove manifestacije.
Srdačan pozdrav,
Milica Gregurić Prugovečki
Izvršni direktor – socijalni radnik