Poziv na suradnju u svrhu volontiranja studenata na 20. Festivalu jednakih mogućnosti

Poštovani,

 

zahvalni Vašem Fakultetu na dosadašnjoj suradnji, sa zadovoljstvom Vam najavljujemo održavanje 20. Festivala jednakih mogućnosti (20. F=M) i obraćamo vam se s molbom da studente potaknete/stimulirate na volonterski rad u organizacijskom timu jedinstvene manifestacije urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom.

 

U tu svrhu Vam dostavljamo stilizirani poziv na 20. F=M i molimo da ga stavite na mrežnu stranicu vašeg Fakulteta.

 

Naime, Društvo tjelesnih invalida već dvadeset godina organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M). Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

 

Ovogodišnji Festival će se održati 07.-09. lipnja na Jelačićevom trgu u Zagrebu. Edukacija i priprema volontera za rad planira se za 02. lipnja od 15 do 20 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

 

Organizaciju Festivala pomaže dvadesetak stručnjaka i oko 150 ciljanih volontera – studenata sa petnaest zagrebačkih fakulteta. Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva. U 5 sati pripreme i 36 sati rada na Festivalu, volonteri se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta oštećenja, te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.

 

Ovogodišnji, jubilarni Festival održat će se u i čast nedavno preminulog predsjednika Društva Milana Ožegovića – idejnog začetnika Festivala jednakih mogućnosti i osobe koja je na brojne načine svojim radom izravno utjecala na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

 

Nadamo se da ćete prepoznati vrijednost festivalske ideje i pridonijeti uspješnom održavanju ove manifestacije.

 

Lijep pozdrav,

Viktorija Lisec, predsjednica

 

DRUŠTVO TJELESNIH INVALIDA

Ilica 138

10000 Zagreb

MB: 3888673

OIB: 39620501429

tel.: (01) 48 54 182

fax: (01) 48 54 169

gsm: 098 31 44 72

e-mail: dti@dti.hr

http://www.dti.hrPoziv na suradnju 

Poziv volonterima na 20. F=M

Natječaj za stipendije Europskog Foruma Alpbach

Poštovani/a,

 

obraćam Vam se u ime Kluba Alpbach Hrvatska kako bih Vas zamolio da sa svojim kontaktima podijelite informacije o stipendijama Europskog Foruma Alpbach (EFA), platforme za razmjenu ideja za osnižavanje i demokratski razvoj Europe.

Europski Forum Alpbach održava se od 20. kolovoza do 2. rujna u Alpbachu u Austriji, a EFA Fondacija ove godine dodjeljuje 450 stipendija mladim ljudima iz cijelog svijeta. Natječaj za stipendije traje do srijede, 13. travnja, a prijaviti se mogu svi mladi u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na akademsku disciplinu, a potiču se prijave kandidata koji su društveno angažirani i razmišljaju o društvu na holistički način.

Stipendija pokriva troškove sudjelovanja, smještaja, lokalnog prijevoza (autobus, žičara), posjeta lokalnim turističkim atrakcijama i dnevni džeparac u iznosu od 20 eura.

Više o programu Europskog Foruma Alpbach i stipendijama možete saznati iz dokumenata u privitku. Informacije slobodno podijelite svojim kontaktima i/ili na svojim stranicama.

S poštovanjem,

Europski_Forum_Alpbach_2022_stipendije

Riki Pahlić | Predsjednik

Klub Alpbach Hrvatska e: club.croatia@alpbach.networkm: +385993316743

Natječaj za stipendije Europskog Foruma Alpbach

Poštovani/a,

 

obraćam Vam se u ime Kluba Alpbach Hrvatska kako bih Vas zamolio da sa svojim kontaktima podijelite informacije o stipendijama Europskog Foruma Alpbach (EFA), platforme za razmjenu ideja za osnižavanje i demokratski razvoj Europe.

Europski Forum Alpbach održava se od 20. kolovoza do 2. rujna u Alpbachu u Austriji, a EFA Fondacija ove godine dodjeljuje 450 stipendija mladim ljudima iz cijelog svijeta. Natječaj za stipendije traje do srijede, 13. travnja, a prijaviti se mogu svi mladi u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na akademsku disciplinu, a potiču se prijave kandidata koji su društveno angažirani i razmišljaju o društvu na holistički način.

Stipendija pokriva troškove sudjelovanja, smještaja, lokalnog prijevoza (autobus, žičara), posjeta lokalnim turističkim atrakcijama i dnevni džeparac u iznosu od 20 eura.

Više o programu Europskog Foruma Alpbach i stipendijama možete saznati iz dokumenta u privitku.

Informacije slobodno podijelite svojim kontaktima i/ili na svojim stranicama.

 

 

EURASHE 31st Annual Conference

Students are the future of Higher Education, and we want to acknowledge their role during EURASHE 31st Annual Conference, ‘Next Generation PHE’, taking place on the 23 – 24 May in Brussels.

 

Thus, the conference will hold a special session dedicated to students, the next generation. The session will be designed following their interests and the main topics of the conference: Skills relevance, Inclusion, Digitalisation and Innovation.

 

In addition, we want to invite 10 dedicated students to attend the entire conference with all expenses covered. They will participate in a European-wide event with education and policy professionals.

 

To be selected and benefit from this opportunity, students must apply by filling in the following form.

We would be very grateful if you could share it within your network.

Don’t forget to apply before 15 April

AGENDA
FORM

 

 

 

5. Studentski kongres zaštite zdravlja – Sanitas 2022

Poštovane kolegice i kolege,

zadovoljstvo mi je obavijestiti vas da su otvorene prijave za sudjelovanje na 5. Studentskom kongresu zaštite zdravlja – Sanitas 2022 koji će se održati 08. i 09. travnja 2022. Kongres je u organizaciji studenata s Medicinskog fakulteta u Rijeci, a dobrodošli su svi studenti.

Prijaviti se možete aktivno s usmenom prezentacijom, aktivno s posterom ili pasivno. Prezentacija/poster mogu biti neki koje već imate gotove (s nekog izbornog ili slično, naravno uz suglasnost mentora/voditelja tog kolegija).

Dva dana Kongresa uključuju 3 pozvana predavanja, 1 stručno predavanje i 2 radionice. Uključeni su ručak i večera, kao i coffee breakovi. Svi sudionici dobivaju potvrdu o sudjelovanju na Kongresu.

Rok za prijavu pasivnog sudjelovanja je petak, 01. travnja 2022., dok je rok za prijavu aktivnog sudjelovanja utorak, 20. ožujka 2022. kada je ujedno i krajnji rok za slanje sažetaka.

Obrascu za prijavu možete pristupiti na web stranici kongresa (gdje ćete pronaći upute autorima kao i prvu obavijest)(http://sanitas.uniri.hr/), Facebook stranici kongresa i na Instagram profilu kongresa (https://www.instagram.com/sanitas_congress/).

Vidimo se na Sanitasu 2022!

Poziv – Konferencija o budućnosti Europe „Europski studenti budućnosti“

 

Poštovani,

Ovim putem pozivamo Vas na sudjelovanje na panel raspravi „Europski studenti budućnosti“ koja će se održati 11. ožujka 2022. godine putem platforme Zoom kao doprinos  „Konferenciji o budućnosti Europe“.

Cilj događanja je unaprijediti informiranost o prednostima koje dugoročna i strukturirana suradnja visokih učilišta iz Europske unije pruža studentima, nastavnicima i lokalnoj zajednici.

Uspostavljanjem konstruktivnog dijaloga između korisnika i dionika u sustavu visokog obrazovanja utvrditi će se izazovi kako bi visoko obrazovanje bilo inovativnije, inkluzivnije i relevantnije za tržište rada.

Događaj je namijenjen studentima i osoblju visokih učilišta kao i široj javnosti.

Za sudjelovanje na Konferenciji možete se prijaviti na poveznici niže, najkasnije do 10. ožujka u 10.00 sati.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRny5YNcBIkyEeCDtP7gbtY5tGzf5fxb8yNU0c_JeFVukq6A/viewform?usp=sf_link

Nacrt programa pogledajte ovdje.

Poveznica za pristupanje platformi bit će poslana dan prije događanja.

Izbor predsjednika Studentskog zbora Zdravstvenog veleučilišta

Poštovani studenti,

U cilju izbora Predsjednika Studentskog zbora Zdravstvenog veleučilišta, a po pristiglim prijavama kandidatkinja/kandidata, Povjerenstvo za izbore donijelo je Listu kandidata kao i njihove prijedloge plana rada Studentskog zbora.

Izbori će se održati putem student sustava, u utorak, 08.03.2022.

Više informacija o listi kandidata i programima  pogledajte ovdje.

 

Lijep pozdrav,

v.d. prodekana za studente, doc.dr.sc. Ozren Rađenović

Commodatio traži studente za rad na promocijama!

Pozdrav svima!

U potrazi smo za 2 komunikativne osobe koje su zainteresirane raditi promocije u ljekarnama na području Zagreba za brend Namman Muay – Boksačka mast. Posao je maksimalno fleksibilan i ovisan zapravo o vašem slobodnom vremenu.
Trajanje promocije uglavnom 4 ili više sati.
Poželjno je da imate mogućnost prijevoza, no nije presudno (kilometri će biti plaćeni).
Satnica iznosi 30kn.

Ukoliko ste zainteresirani i imate viška slobodnog vremena javiti se možete na mail adresu: marin.soric@commodatio.hr

Lijepi pozdrav,