EUSA – zimski sportovi

Poštovani,

Svom bogatom programu EUSA je ove godine dodala i zimske sportove a može se prijaviti tko god je zainteresiran.

Detalji o samom prvenstvu, program, kalendar, financije i ostale informacije se mogu naći na njihovoj mrežnoj stranici.

Detalje također možete pogledati u pdf dokumentu ovdje.

Lijep pozdrav!

Program studentskog poduzetništva

Institut za poslovnu ekonomiju i poduzetništvo provodi “Program studentskog poduzetništva”, a kojeg organizira i provodi HAMAG-BICRO.

Program je besplatan i namijenjen studentima završnih godina bilo kojeg fakulteta/veleučilišta u Hrvatskoj koji žele razvijati vlastita znanja i vještine, trenirati poduzetnički mindset te naučiti kako razviti uspješan projekt na tržištu. Dokument programa možete preuzeti OVDJE.

Tijekom programa studenti će surađivati s ekspertima Poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj (kao što su ZICER, BIOS, STEP RI i dr.), a koji će ih provoditi kroz edukacije te im pružiti mentorstvo u razvoju vlastitih ideja i projekata. Tri najbolja tima očekuju vrijedne novčane nagrade, a svih deset finalista mogućnost obavljanja stručne prakse u poduzećima.

Poziv na natječaj za najbolji studentski rad 22. konferencije medicinskih sestara i tehničara i 8. konferencije zdravstvenih profesija „Tehnologije i inovacije u zdravstvenoj skrbi i obrazovanju„

Organizacijski i Stručni odbor 22. konferencije medicinskih sestara i tehničara i 8. konferencije zdravstvenih profesija pod nazivom Tehnologije i inovacije u zdravstvenoj skrbi i obrazovanju ovim putem zainteresiranim studentima i apsolventima objavljuje poziv za prijavu na natječaj za najbolji studentski stručni i znanstveni rad.

Više pogledajte ovdje

Natječaj

Natječaj za dodjeljivanje priznanja i nagrada studentima koji su svojom djelatnošću doprinijeli ugledu Veleučilišta (primjerice športska natjecanja, rad u studentskom zboru i dr.).

Natječaj možete vidjeti ovdje.

Erasmus info dan

 

Erasmus info dan za studente 20.03.2023.

Dana 20.03.2022. održat će se Erasmus+ info dan za studente Zdravstvenog veleučilišta na kojem će prezentirati mogućnosti studentske mobilnosti u sklopu Erasmus+ programa, prihvatljive zemlje za mobilnost, postupak prijave, financijska pravila i administrativne obveze vezane za mobilnost.

Pozivamo sve studente da nam se pridruže na online Erasmus+ info danu, koji ćemo održati putem Microsoft Teams aplikacije.
Info dan će se održati u četvrtak, 20. ožujka, u 12:00 sati.
(Predviđeno trajanje sastanka je 90 minuta).

Poveznica za pristup info danu je:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_YTY3OGExMjYtYmYwOC00MTk0LWIzZDQtZjgyMTgzMjg0ZjNm%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22f52628ad-6258-43cd-89fc-86dc618405ca%22%2c%22Oid%22%3a%226abc20a0-ac6e-4966-95f1-d242951bb9b5%22%7d

Zaklada Ana Rukavina u suradnji s Zdravstvenim veleučilištem organizira Upis članova u Hrvatski registar

Zaklada Ana Rukavina poziva studente i profesore na
Akciju upisa u Hrvatski registar
na Zdravstveno veleučilište u Zagrebu

 

U utorak, 21. ožujka od 13 do 15 sati Zaklada Ana Rukavina će održati Akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u suradnji sa Zdravstvenim veleučilištem u Zagrebu.

Sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

„Lijek je u nama“ je poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 61.850 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansu za život dobila je 161 oboljela osoba u Hrvatskoj i inozemstvu.

Zdravstveno_veleucilište_ najava_Akcije

Poziv na suradnju u svrhu volontiranja studenata na 20. Festivalu jednakih mogućnosti

Poštovani,

 

zahvalni Vašem Fakultetu na dosadašnjoj suradnji, sa zadovoljstvom Vam najavljujemo održavanje 20. Festivala jednakih mogućnosti (20. F=M) i obraćamo vam se s molbom da studente potaknete/stimulirate na volonterski rad u organizacijskom timu jedinstvene manifestacije urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom.

 

U tu svrhu Vam dostavljamo stilizirani poziv na 20. F=M i molimo da ga stavite na mrežnu stranicu vašeg Fakulteta.

 

Naime, Društvo tjelesnih invalida već dvadeset godina organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M). Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

 

Ovogodišnji Festival će se održati 07.-09. lipnja na Jelačićevom trgu u Zagrebu. Edukacija i priprema volontera za rad planira se za 02. lipnja od 15 do 20 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

 

Organizaciju Festivala pomaže dvadesetak stručnjaka i oko 150 ciljanih volontera – studenata sa petnaest zagrebačkih fakulteta. Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva. U 5 sati pripreme i 36 sati rada na Festivalu, volonteri se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta oštećenja, te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.

 

Ovogodišnji, jubilarni Festival održat će se u i čast nedavno preminulog predsjednika Društva Milana Ožegovića – idejnog začetnika Festivala jednakih mogućnosti i osobe koja je na brojne načine svojim radom izravno utjecala na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

 

Nadamo se da ćete prepoznati vrijednost festivalske ideje i pridonijeti uspješnom održavanju ove manifestacije.

 

Lijep pozdrav,

Viktorija Lisec, predsjednica

 

DRUŠTVO TJELESNIH INVALIDA

Ilica 138

10000 Zagreb

MB: 3888673

OIB: 39620501429

tel.: (01) 48 54 182

fax: (01) 48 54 169

gsm: 098 31 44 72

e-mail: dti@dti.hr

http://www.dti.hrPoziv na suradnju 

Poziv volonterima na 20. F=M