koncert: cijepljenje sve u 16

Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski zavod za javno zdravstvo

 

 16. lipnja 2021. godine u 16 sati

u Parku Slobodana Langa

organiziraju promotivni koncert

CIJEPLJENJE SVE U 16

Glazbu će izvoditi

Ante Gelo, Alen Đuras, Iva Ajduković i

pjevački zbor studenata medicine „Lege artis“.

Koncertom želimo doprinijeti podizanju svijesti o važnosti cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kako bi se što prije vratili na staro normalno.

Koncert će se održati uz poštivanje svih važećih javnozdravstvenih protuepidemijskih mjera, predviđeno trajanje je do 2 sata.

Humanitarna utrka Zasvijetli za druge!

Započele prijave za humanitarnu utrku Zasvijetli za druge!

Mnogima trčanje nije fizička aktivnost koju će rado odabrati i dati prednost pred drugim oblicima rekreacije. Unatoč tome – jednostavno je, besplatno i uvijek dostupno. Kroz trčanje je moguće naučiti pravilno disati, ojačati koljena, poboljšati  izdržljivost i kvalitetu sna. Mnogi su benefiti trčanja, a trčati možete samostalno ili u paru!

Zasvijetli za druge, humanitarna utrka u Rijeci i ove godine će se održati ali u malo drugačijem obliku – onom digitalnom u organizaciji udruge eSTUDENT. Prijave su započele 10. svibnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 21.5. u 18 sati. Ove godine održat će se virtualna utrka! Zadana je određena kilometraža, sudionici pretrče zadanu udaljenost gdje god se nalaze, a rezultat se bilježi uz pomoć GPS-a ili neke druge aplikacije za praćenje te se šalje povratna informacija kako bi ih mogli uvrstiti u poredak. Oni najbrži dobivaju nagrade.

Sudionici se mogu prijaviti iz cijele Hrvatske, a mogu trčati rutu po želji! Sukladno formi, svi sudionici će na mail dobiti sve potrebne upute i informacije. Nakon uplaćene participacije u iznosu od 30 kn registracija je potvrđena! Svaki trkač dobiti će i svoj jedinstveni broj za sudjelovanje u utrci.

Sva prikupljena sredstva biti će donirana Dječjem domu „Tić“ Rijeka! Dječji dom “Tić” Rijeka je javna ustanova socijalne skrbi koja pruža psihosocijalnu pomoć djeci, mladima i njihovim obiteljima kroz program poludnevnog boravka, savjetodavnu stručnu pomoć te preventivnu djelatnost. Prijave su otvorene putem linka. Za više informacije možete posjetiti našu službenu web stranicu, Facebook, Instagram i LinkedIn ili se prijaviti na naš newsletter.

Cijepi se

Poštovani studenti,

Zdravstveno veleučilište i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, organiziraju cijepljenje studenata Zdravstvenog veleučilišta.

Cijepljenje će se provoditi u prostorijama Zdravstvenog veleučilišta, Ksaver 209, a termin će biti objavljen po obradi Vaših prijava na cijepljenje.

Koristiti će se cjepivo koje trenutno HZJZ ima na raspolaganju.

Kako bi cijepljenje organizirali i proveli, molimo Vas da se u roku od 24 sata od objave ovog poziva, prijavite putem sustava e-student na adresi https://student.zvu.hr/  ako želite primiti cijepivo protiv COVID-19 virusa.

Upute za prijavu pronađite ovdje.

Na cijepljenje se NE PRIJAVLJUJU studenti koji su:

  • u izolaciji ili samoizolaciji,
  • preboljeli COVID-19 u proteklih 60 dana ili imaju post -COVID-19 sindrom,
  • se cijepili s nekim drugim cjepivom protiv COVID-19.

Molimo sve studente koji su cijepljeni da nam obavijest o navedenom uz sliku potvrde o primljenom cjepivu čim prije dostave na e-mail tajnistvo@zvu.hr, a kako bismo uspostavili registar cijepljenih studenata Zdravstvenog veleučilišta.

 

Enphe seminar 2021. CO CREATE THE FUTURE

U organizaciji ENPHE (European Network of Physiotherapy in Higher

Education- Europska mreža visokog obrazovanja fizioterapeuta) čije je Zdravstveno veleučilište član od 2017. godine, organiziran je međunarodni seminar u Portugalu – on line, od 17.-20.3.2021. godine. Na seminaru su uz potporu ENPHE aktivno sudjelovali studenti Filip Pucelj, Lucija Lesac i Lea Džajkić te koorodinatorica za Hrvatsku ENPHE mrežu, doc.dr.sc. Snježana Schuster.

Seminar je organiziran na način da se jedan dan posvećuje studentima u cijelosti potom se nastavlja sa pozvanim predavanjima i radionicama gdje svi aktivno participiraju prema zadanim temama i zadacima ( program se nalazi u prilogu).

Ukupno je prisustvovalo 199 obrazovnih institucija i ponosni smo da je Zdravstveno veleučilište dio ove međunarodne obrazovne mreže.

ENPHE je organizacija koja je orijentirana prema inovacijama i aktivnoj suradnji između članova. Svaka ustanova koja obrazuje fizioterapeute i zadovoljava kriterije se može pridružiti i postati član organizacije i podijeliti svoje iskustvo, svoje ideje ali se i dodatno educirati o  fizioterapije u cijeloj Europi.
ENPHE promovira stručnu praksu i obrazovanje fizioterapeuta te teži svakodnevnom napredovanju i istraživanjima uz moto: „Misli lokalno – djeluj globalno!“.

Lucija Lesac:
„Moja je radionica bila u istraživačkom području i nastojao se otkloniti problem popularizacije ENPHE i uvođenja novih članova u sustav. Došlo je do mnogobrojnih ideja, a ona koja je najjače odjeknula jest promocija ENPHE putem društvene mreže poput Instagrama gdje bi se međusobno povezali ponajviše studenti uz edukativne videozapise i fotografije. Također se raspravljalo o novom posteru za nadolazeću Konferenciju.“

Filip Pucelj:

„Ja sam sudjelovao u „Practice Based Learning“ radionici i raspravljali smo o stažiranju tijekom i nakon studija, zašto je imati kvalificiranog i dobrog mentora jako bitno za nas osobno te kako možemo unaprijediti taj sustav. Došli smo do zaključka da svaka država ima svoje uvjete i modificirane sustave. Dok kod nas tijekom prve 3 godine imamo praksu, a tek po završetku tražimo staž, oni imaju od 1. godine staž (internship), neke države imaju sustav tjedan dana faksa – tjedan staža, ovisno o promjenama i trenutnoj situaciji s koronom. Zadatak za sljedeći susret koji će se održati u Stockholmu je istražiti kako možemo poboljšati i uskladiti edukaciju i mentorstvo u Europi te što mi kao studenti možemo poboljšati u odnosu MENTOR – STUDENT.

ENPHE je organizacija u koju su svi zainteresirani dobrodošli! Studenti, profesori, mentori, fizioterapeuti – nema razlike. Veća aktivnost i odaziv znači više iskustva i više zabave. Sljedeća Konferencija  biti će održana u listopadu u Stockholmu ali se također očekuje online sudjelovanje zbog trenutne situacije.

Otvoreni poziv – Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“

Otvoreni poziv.

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, ovim putem, poziva sve studente Zdravstvenog veleučilišta da se jave za obavljanje administrativnih poslova i pomoć pri provedbi masovnog cijepljenja protiv bolesti COVID-19 na Zagrebačkom velesajmu. Studenti će biti plaćeni putem Student servisa. Posao je administrativne prirode (upis cijepljenih u Registar). Predviđen je početak rada 6. travnja 2021. godine, a prethodno će biti organizirana edukacija.

Zainteresirane studente molimo da se jave do sutra, 31. ožujka 2021. godine do 16,00 sati na adresu elektronske pošte: [studentizvu@stampar.hr]studentizvu@stampar.hr, s osobnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, OIB, MBO i broj telefona radi povratnog kontakta).

Unaprijed zahvaljujemo.

S poštovanjem,

 

Jelena Jonke Badić, mag. novin.
Voditeljica Odjela za nastavu, publicistiku i informiranje
 Tel:     +385 1 4696 151
Fax:    +385 1 6414 006
Gsm:   +385 91 4696 159
email:  jelena.jonke@stampar.hr
 Mirogojska cesta 16
HR-10000 Zagreb
www.stampar.hr

Put prema karijeri

Poštovani studenti,

 

Neprofitna organizacija Institut Educa, u tijeku je provođenja projekta pod nazivom “Put prema karijeri” koji je osmišljen za karijerno usmjeravanje studenata.

 Do kraja travnja ove godine u mogućnosti su pružiti studentima besplatno karijerno testiranje putem globalne platforme Harrison Assessments.

Molimo Vas da posjetite web stranicu https://institut-educa.hr/

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici.

Društvene mreže:

https://www.facebook.com/Institut-Educa-106406381503236

https://www.instagram.com/instituteduca_/